fbpx
Tsill

Siis kui tuuakse palju kala…

Huh siis kui tuuakse palju kala, eriti veel head kala siis tuleb sellega kohe tegeleda 😉 Vene ajal loobiti tuulehaug üle parda või söödeti sigadele aga proovi teda nüüd saada. Hooaeg kestab paar nädalat ja sel ajal kõik püüavad ja müüvad. Hind on seinast seina. Müstika on see, et Tallinna ümbruses müüvad vennikesed värsket tuulehaugi 2 – 3€ kilo aga Pärnakad kes sõidava ulmeringi läbi Haapsalu Talllinna müüvad seda 1,5€ kilo. Kes kui ruttu rikkaks tahab saada…. Egas midagi sai paarkümmend kilo sebitud, puhastasin ära. Osa suitsu ja osa kuivama. tänapäeval muidugi mooduvärk suitsetada kogu sitaga aga ma ei leia pointi miks ma peaks pead ja sisikonda suitsetama… Kui puhastatud, kerge sool peale ja suitsetama. Sai katsetatud kahte tüüpi suitsuahju. Nii tavalist traditsioonilist lepapuudega köetavat kui ka kinnist kuuti kuhu viskad vanniga lepa saepuru sisse mis siis hõõgub vaikselt, ahju ennast võid kasvõi tõrvapapiga kütta 😀 😀 Minumeelest on see viimane suht porno, et saepuru suitsema hakkaks pead ikka usinalt kuuma andma aga see kuumus jõuab kala ennem ära küpsetada kui suitsu välja saad 😀 😀 Liha jaoks see käib küll aga kala…. Kuivatab ära…. Traditsioonilises pole vaja kuuma hullult anda, regullid vaikselt ise suitsu ja kuuma. Igatahes said väga mõnusad ja mahlased 😉

Siin nad siis on… Nämmaaaaaa. Kala otse ahjust ajalehel, väike kohv kõrvale ja super…

Lisa oma kommentaar